вівторок, 30 травня 2017 р.

Інтелектуальна гордість Новоархангельщини



Буряк Валентина Володимирівна – учениця 10 класу Підвисоцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка Підвисоцького навчально-виховного об’єднання Новоархангельської районної ради  Кіровоградської області, переможець ІV етапу VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
Валентина наполегливо вивчає рідну мову ще з початкових класів, прагне осягнути чарівні її  глибини, надзвичайну  мелодійність та красу. Постійно збагачує своє мовлення скарбами української фразеології, розширює словниковий  запас.
З 4 класу почала брати участь у Міжнародному конкурсі української мови імені Петра Яцика, а з 5 класу – незмінний учасник обласних етапів    Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.    Протягом трьох останніх років учениця  виборює призові місця на обласному  етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури (відповідно ІІ, І та ІІ місця), двічі була учасницею ІV етапу Всеукраїнської олімпіади.
Десятикласниця  виявляє  високі результати  з усіх предметів шкільної програми. Серед її досягнень – дипломи  ІІ ступеня на обласних етапах олімпіад з географії та біології, ІІІ ступеня  – з хімії.
Валентина – надзвичайно талановита  дівчина. Дуже гарно малює, її роботи представлені у шкільній картинній галереї. Бере активну участь у позакласних заходах, майстерно декламує поезію. Пробує свої літературні сили в прозі.
Скромна, щира, відверта, наполеглива в досягненні мети, товариська, вона користується авторитетом серед однокласників, учителів, є прикладом в усьому для молодших школярів.
Свою майбутню долю мріє пов’язати з медициною. Валентина переконана, що кожен свідомий українець  має бездоганно володіти рідною мовою, адже від  нашого ставлення  до найсвятішого – невмирущого джерела української мови – залежить доля України, її майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар